[AUDIO] Romeo Dunca este revoltat! Câți bani cheltuie Spitalul Județean Reșița pe medicamente?

Șeful Coniliului Județean, Romeo Dunca  îi cere managerului Alina Stancovici și o evidență clară asupra banilor cheltuiți pe medicamente, sustinând că spitalul face licitații pe sume mult prea mari. De exemplu, unitatea medicală a licitat achiziții de medicamente de 25 de milioane de lei cu TVA, susține Romeo Dunca:

Un medicament cu aceeași substanță activă poate costa șase lei și un altul, de firmă de exemplu, poate costa 80 de lei. De ce nu se pot face licitații pe sume mai mici, să se facă nu pe trei ani, ci pe doi sau un an?”

Romeo Dunca insistă si pentru implementarea unui soft informatic de urmarire pentru verificarea surselor financiare și nu numai:

La polul opus, managerul Alina Stancovici ne-a transmis că acest soft nu a putut fi implementat, deoarece firma care asigură prestarea de servicii informatice, în prezent nu a înregistrat sincope în activitate și nici nu a abandonat colaborarea, deși plățile nu sunt la zi către această firmă și, astfel contractul nu poate fi reziliat pentru că firma se poate îndrepta, în instanță, împotriva spitalului.

Edilul forului județean nu exclude posibilitatea ca unii șefi de secție să fie mână în mână cu producătorii de medicamente și să achiziționeze molecule la prețuri foarte mari, ceea ce duce la acumularea de noi datorii de către Spitalul Județean de Urgența Reșița.

Pentru această problemă directorul medical Cosmin Librimir vine cu o solutie: medicamentele se pot achiziționa și fără implicarea șefilor de sectie:

Cum percep eu achizițiile? Știu necesarul și în momentul în care stocul meu de medicamente ajunge la 50%, încep achiziționarea de medicamente, fără a mai fi necesară intervenția șefilor de secții.”

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles