[AUDIO] Romeo Dumitrescu analizează „chirurgical” problema Spitalului Judeţean Reşiţa. Soluţia?

Problemele financiare ale Spitalului Judeţean din Reşiţa se pot rezolva rapid, este de părere chirurgul Romeo Dumitrescu. În cadrul emisiunii „Banatul în Direct” de la Radio Reșița, chirurgul Dumitrescu a afirmat că soluţia este în mâinile preşedintelui Consiliului Judeţean, Romeo Dunca, cel care, în opinia medicului, ar trebui să meargă la Ministerul Sănătăţii, dar şi la Guvern ca să ceară ştergerea acestor datorii.

La polul opus, preşedintele Consiliului Judeţean, Romeo Dunca susţine că nu este o soluţie şi chiar dacă se va întâmpla asta, în momentul în care există un management defectos, spitalul va acumula alte datorii.

Sigur că este o posibilitate şi un astfel de demers ar fi binevenit; cu o singură condiţie: ca mediul să fie sănătos! Dacă ar exista şansa, ca cineva, să ne şteargă datoriile, vă spun sincer că îmi doresc ca acest lucru să se facă după ce spitalul dovedeşte că, prin managementul de acolo, reuşeşte să-şi gestioneze încasările şi cheltuielile, astfel încât balanţa să nu fie negativă”.

Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa poate ajunge într-un nou impas, pentru că nu are bani să plătească facturile la utilităţi, în condiţiile în care acestea s-au triplat: de exemplu o factură a ajuns de la 200 de mii de lei la 700 de mii de lei.Vă reamintim că datoriile spitalului se ridică la peste 20 de milioane de lei din care 15 milioane sunt arierate.

Cele mai citite

Related Articles