[AUDIO] Bănăţenii, campioni la turismul în Grecia deşi condiţiile de şedere nu sunt printre cele mai prielnice din cauza caniculei, a incendiilor de vegetaţie şi a riscului epidemiologic crescut

Cultura, climatul, dar mai ales relieful variat sunt elementele cheie care au propulsat Grecia în topul destinaţiilor turistice din Europa. Deşi în prezenţ ara se află sub ameninţarea unui nou val de îmbolnăviri cu Covid-19, fapt ce a şi plasat-o în zona roşie, este încă destinaţia cea mai căutată de turiştii români.

Pentru Radio România Reşiţa Veronica Todor de la Internaţional Radio Grecia despre aspectele privind activităţile turistice în această perioadă, dar şi despre măsurile impuse de statul elen, care trebuie respectate de toţi cei care aleg ca destinaţie de vacanţă regiunea din Balcani:

Veronica Todor

Veronica Todor a mai subliniat că, zilele acestea Grecia se confruntă şi cu cel mai grav val de căldură din ultimii 30 de ani, autorităţile elene au închis chiar şi siturile arheologice pentru vizitatori pentru că în Acropole s-au înregistrat şi temperaturi de peste 50 de grade Celsius. În pluş a mai declarat aceasta, autorităţile se luptă şi cu incendiile de vegetaţie, iar turiştilor li se recomandă să evite zonele împădurite chiar şi pe acelea în care se află atracţiile de vacanţă.

***

Temperaturi de aproape 50 de grade Celsius, incendii de vegetatie si risc epidemiologic sunt motivele pentru care tot mai multi romani se gândesc să renunţe la vacanţele programate în Grecia. De cealaltă parte însă, turiştii care s-au întors recent spun că lucrurile nu sunt chiar atât de grave cum par de acasă.

Valentina Adam a aflat părerea Cristinei, o reşiţeancă, ce s-a întors după o vacanţă de 7 zile în insula Thassos:

Cristina – turist în Thassos

Sursa foto: bzi

De același autor

Related Articles