[AUDIO] Reuniune a fiilor satului la Dalboșeț

Pentru comuna Dalboșeț, ziua de 18 septembrie, va rămâne pentru eternitate în memoria colectivă a credincioşilor din întreg cuprinsul Văii Almăjului. Ziua aceasta a debutat cu întâmpinarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului de către un număr foarte mare de locuitori din comuna Dalboșeț, fii și fiice ai satului, veniți de aproape sau de departe la această întâlnire de suflet organizată de Primăria și Parohia din această localitate. Foarte mulți istorici, cercetători, profesori, medici, academicieni, economiști, oameni de cultură, care s-au născut în Dalboșeț și acum își desfășoară activitatea la cel mai înalt nivel în țară și în străinătate s-au reunit la această manifestare spiritual-culturală.   

Prima parte a acestei sărbători locale a debutat așa cum se cuvine, cu o slujbă de Te-Deum oficiată de către Părintele Episcop, înconjurat de un sobor de preoți și diaconi, urmată de o slujbă de pomenire unde au fost pomeniți preoții care au slujit în biserica parohială, precum și toți fii și fiicele satului adormiți în Domnul. La finalul acestei slujbe de comemorare Preasfinția Sa a ținut și un cuvânt în care a subliniat rolul determinant pe care l-a avut și îl are biserica în viața credincioșilor, ea fiind inima satului românesc.

PS Lucian

În partea a doua a întâlnirii, lucrările acestei reuniuni de suflet s-au mutat în căminul cultural unde a fost lansat al doilea volum „Dalboșeț – Studiu monografic”, ediția a doua, având ca autor pe doamna profesor Icoana Budescu, născută în localitatea Globu Craiovei, dar căsătorită la Dalboșeț cu profesorul Nistor Budescu și stabilită aici.

Au fost susținute mai multe alocuțiuni de către doamna profesor Icoana Budescu, domnul primar Florin Curița și de alți fii ai satului, care activează în mai multe domenii de activitate atât în țară, cât și în străinătate.  Evenimentul a culminat cu înmânarea mai multor titluri de „Cetățean de onoare”, pentru fii satului. (diacon Pavel Canea)

De același autor

Related Articles