[AUDIO] Reţeaua de gaz metan s-ar putea extinde semnificativ în Caraş-Severin

Ministerul Fondurilor Europene a lansat în consultare publică ghidul solicitantului referitor la acest proiect din cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare. Ghidul solicitantului a fost elaborat în scopul sprijinirii investițiilor de dezvoltare a rețelelor inteligente de distribuție a gazelor naturale în vederea creșterii nivelului de flexibilitate, siguranță, eficiență în operare, precum și de integrare a activităților de transport, distribuție și consum final, cu respectarea condițiilor de finanțare din cadrul programului.

La nivelul judeţului Caraş-Severin au fost înfiinţate două asociații de dezvoltare intercomunitară, care au un interes comun: introducerea gazului metan pe raza a 45 de localităţi. În ultima ședință a forului județean a fost aprobată aderarea Consiliului Județean, în calitate de membru asociat, la aceste ADI-uri, a declarat preşedintele Silviu Hurduzeu.

„Au fost aprobate în unanimitate, două proiecte de hotărâre privind  aderarea Consiliului Județean Caraș-Severin, în calitate de membru asociat, la două asociații de dezvoltare intercomunitară ce au ca obiect de activitate gestionarea în comun a serviciului de alimentare cu gaze naturale pe raza de competență a unităților administrativ teritoriale membre, precum și realizarea unor proiecte de investiții publice de interes local sau regional. Este vorba de ADI Valea Carașului – Valea Almăjului – Clisura Dunării cu 32 de primării membre și ADI Banat Gaz cu 13 primării membre”.

Autoritățile publice locale vor avea la dispoziție 235 de milioane de euro, din necesarul de un miliard prevăzut de Guvernul României prin Planul National de Investiții si Relansare Economică, pentru dezvoltarea rețelelor de distribuție a gazelor naturale. Sumele pot fi accesate din 17 august, urmând ca procesul să continue și în viitorul exercițiu financiar multianual 2021-2027 până la un cuantum total de 1 miliard de euro.

Propunerile și comentariile pe marginea Ghidului solicitantului pot fi trimise la sediul MFE din Șos. București-Ploiești, nr. 1 – 1B, Victoria Office Intrarea str. Menuetului, nr. 7, București, Sector 1 și/sau la adresa de email: secretariat.dgpim@mfe.gov.ro până pe 10 august.

De același autor

Related Articles