Sălile de fitness s-au redeschis luni, 15 iunie, după aproape trei luni de zile, un motiv de bucurie pentru cei care obișnuiesc să se antreneze zilnic. Perioada de izolare i-a făcut însă pe mulți reșițeni să realizeze că au nevoie și de sport, drept dovadă în prima zi de redeschidere a sălilor au achiziționat abonamente.

Sălile de fitness trebuie să respecte însă în această perioadă o serie de reguli și anume accesul se face numai pe bază de programare și după un „triaj observațional și termometrizare”, conform ordinului publicat în Monitorul Oficial. În plus, se va ține evidența persoanelor care au folosit sala la fiecare interval orar.

Oana Borza, patronul unei săli de fitness din Reșița, spune că s-au luat toate măsurile pentru protejarea clienților și a angajaților

Oana Borza, patron sală de fitness

La rândul lor, clienții vechi se bucură de redeschiderea sălilor. Deși au continuat să facă sport și acasă în perioada de izolare, aceștia afirmă că nu se compară cu cel practicat la sală.

Antrenorii așteptau și ei nerăbdători revenirea clienților. Deși în perioada de izolare au continuat antrenamentele în mediul online, redeschiderea sălilor de fitness este o ușurare, mai ales că pentru mulți dintre ei închiderea sălilor a însemnat și suspendarea contractelor de muncă. Au folosit însă această perioadă pentru antrenamente acasă astfel că în prima zi de sală au fost pregătiți să întâmpine clienții în formă maximă, spune Sergiu Paraschivu

Sergiu Paraschivu, antrenor spinning

Conform ordinului Ministerului Tineretului și Sportului, numărul de persoane care se pot antrena în același timp este limitat în funcţie de capacitatea sălii, astfel încât fiecărei persoane să-i revină un spaţiu de 7 mp în cazul exerciţiilor la aparate şi 10 mp în cazul exerciţiilor de tip aerobic. Totodată, se va evita utilizarea aparatelor în regim de circuit şi se va încuraja utilizarea unui singur tip de aparat în cadrul aceleiaşi sesiuni de antrenament. Spaţiile pentru exerciții se delimitează, cu menţinerea distanţei de cel puțin 1,5 metri între două persoane la exerciţiile pe aparate şi de cel puțin 2 metri la exerciţiile de tip aerobic.

Aparatele vor fi dezinfectate înainte şi după fiecare utilizator. De asemenea, se interzice folosirea în comun a duşurilor, saunei şi altor zone cu risc mare de transmitere a virusului.