[AUDIO] Renaşte Reşiţa de odinioară: Şcoala Pittner a primit finanţare pentru reabilitare şi refuncţionalizare!

Şcoala Pittner, una dintre clădirile emblematice ale Reşiţei de altădată, aflată pe lista naţională a monumentelor de patrimoniu, a primit finanţare de la Ministerul Culturii pentru reabilitare şi refuncţionalizare.

Andrei Szabo – preşedintele Asociaţiei „Euroland Banat”, organizaţie parteneră în proiect a declarat pentru Radio Reşiţa că, acesta a fost realizat împreună cu Primăria Reșița şi o fundaţie din Islanda, are o valoare de peste 9 milioane de lei şi o perioadă de implementare de 4 ani până în toamna anului 2024.

Andrei Szabo

Şcoala Pittner, una dintre clădirile emblematice din Reşiţa aflată pe lista naţională a monumentelor de patrimoniu, a primit finanţarea pentru proiectul „Restaurarea și revitalizarea patrimoniului cultural – Centru expozițional și de evenimente „Școala Pittner”, cu o valoare totală de peste 1,8 milioane de euro.

Proiectul vizează restaurarea imobilului de pe Strada Furnalelor din municipiul de pe Bârzava și transformarea lui într-un centru expozițional și de evenimente, cu săli şi spații de prezentare, birouri și ateliere creative.

De același autor

Related Articles