Direcţia pentru Agricultură Caraş-Severin face ultimile pregătiri privind recensământul general agricol, runda 2020, care anul acesta se va desfăşura în perioada 10 mai – 31 iulie.

Conform consilierului superior Mariana Brujan, până în prezent a fost achiziţionat şi predat instrumentarul de identificare al recenzorilor, s-au încheiat contractele cu aceştia şi a fost finalizată instruirea personalului implicat. În paralel cu acestea s-au desfăşurat şi acţiunile de popularizare la nivelul celor 77 de UAT-uri din judeţ prin distribuirea de afişe, pliante şi fly-ere şi de infromare a fermierilor din localităţile cărăşene asupra desfăşurării de luni, 10 mai a acestei acţiuni.

Mariana Brujan – consilier superior DAJ Caraş-Severin

Mariana Brujan a mai precizat că, recenzorii vor avea asupra lor elemente de identificare, precum ecuson şi mapă, vor merge din gospodărie în gospodărie, vor discuta cu şeful exploataţiei şi vor consemna electronic cele declarate de acesta. Datele colectate vor fi transmise online şi centralizate la Direcţia Judeţeană de Statistică pentru a servi spre informare decidenţilor politici, cercetătorilor, fermierilor şi publicului larg şi pentru a se înţelege mai bine starea şi structura sectorului agricol şi impactul acestuia asupra mediului.

Mariana Brujan

Mariana Brujan a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, acest demers realizat odată la 10 ani este necesar pentru evidenţierea schimbărilor survenite în structura exploataţiilor agricole, a suprafeţelor utilizate, a efectivelor de animale deţinuţe, precum şi a persoanelor care lucrează în agricultură.

Foto: Radio România Reşiţa