[UPDATE AUDIO] S-a găsit vinovatul în cazul poluării râului Bârzava

poluare petrol

Vineri, 13 septembrie, ora 17.30

Societatea TMK Reşiţa este vinovată pentru poluarea râului Bârzava, în zona Teatrului de Vest. La această concluzie au ajuns inspectorii de la Direcţia Apelor Române Caraş-Severin în urma anchetei efectuate. Se pare că sursa de poluare a fost un decantor de ape fluviale îmbâcsit cu produse petroliere. La cererea inspectorilor şi în prezenţa lor, TMK Reşiţa a curăţat şi betonat factorul poluator, societatea fiind sancţionată şi cu o amendă de 35.000 de lei. Nici în urma acestui incident, nu există mortalitate piscicolă, a precizat Dorin Gavril, director în cadrul Direcţiei Apelor Române Caraş-Severin:

Vineri, 13 septembrie, ora 11.00

Bârzava a fost poluată din nou în această dimineaţă cu produse petroliere, în zona Teatrului de Vest din Reşiţa. Inspectorii de la Direcţia Apelor Române Caraş-Severin sunt acum la faţa locului şi, din primele măsurători, au constatat că râul a fost poluat cu o cantitate mult mai mare de petrol decât la începutul acestei săptămâni. Astfel că specialiştii au mai ridicat două diguri şi au acţionat cu substanţă antipoluantă. Aceştia fac verificări la Societatea TMK Reşiţa pentru a afla dacă a fost sau nu principalul factor poluator atât la începutul săptămânii, cât şi acum. Până la finalizarea anchetelor, Direcţia Apelor Române Caraş-Severin va da drumul la o cantitate mai mare de apă din barajul Secu pentru a curăţa râul.

Miercuri, 11 septembrie, ora 11.00

Ancheta în cazul poluării râului Bârzava continuă. Potrivit directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin, Dorin Gavril, analizele factorilor poluanţi vor fi repetate astăzi pentru că, pe lângă societatea TMK Reşiţa, există posibilitatea să mai fie şi alţi poluatori. Acesta a mai precizat că, pentru curăţarea albiei râului, în cursul nopţii trecute, s-a deschis o vană de golire de la barajul Secu. De asemenea, la două din gurile de deversare ale combinatului TMK au fost instalate separatoare de ulei. Dorin Gavrilă a mai specificat că, în acest moment, nu mai există factori poluanţi în râul Bârzava.

Dorin Gavril:

Marţi, 10 septembrie, ora 15.00

TMK Reşiţa a poluat Bârzava cu petrol. La această concluzie au ajuns inspectorii de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin în urma anchetei efectuate. Din cauza acestui incident, societatea este nevoită să achiziţioneze un separator de uleiuri şi este obligată să acţioneze cu substanţă antipoluantă. Potrivit directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin, Dorin Gavril, sursa de poluare a fost eliminată, iar fauna şi flora acvatică nu au avut de suferit. Şi Garda de Mediu Caraş-Severin a deschis o anchetă în acest caz, rămâne însă de văzut dacă societatea TMK Reşiţa va primi un simplu avertisment sau o amendă.

Marţi, 10 septembrie, ora 08.00

Râul Bârzava a fost poluat cu produse petroliere în zona Teatrului de Vest din Reşiţa. Potrivit directorului de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin, Dorin Gavril, deşi este afectată o suprafaţă de câteva sute de metri, fauna şi flora acvatică nu au avut de suferit, iar sursa exactă a poluării nu se cunoaşte deocamdată. Pentru a împiedica propagarea substanţei pe o suprafaţă mai mare, lucrători de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin şi Garda de Mediu au montat două baraje absorbante. Zona este în continuare supravegheată.

Directorul de la Sistemul de Gospodărire a Apelor Române Caraş-Severin, Dorin Gavril:

De același autor

Related Articles