[AUDIO] Raed Arafat îndeamnă cărăşenii să viziteze centrul mobil de instruire a populaţiei amplasat în parcul Tricolorului

În cadrul Centrului mobil de instruire a populatiei amplasat în parcul Tricolorului din Reşiţa primii vizitatori au putut acţiona pentru stingerea unor incendii, au luat măsuri de autoprotecţie în cazul producerii unui cutremur sau a unor fenomene meteo extreme.

Participanţilor la sesiunea de instruire le sunt oferite mai multe scenarii pentru prevenirea incendiilor, tehnologii de recunoaştere a pericolelor şi efecte multimedia. Cei care vor veni în această perioadă în parcul Tricolorului, copii şi adulţi, cu toţii vor avea parte de instruire cu ajutorul centrului mobil şi vor fi mult mai bine pregătiţi pentru situaţiile de urgenţă care pot apărea într-o locuinţă.

Practic ei sunt invăţati pas cu pas ce trebuie să facă, cum să reacţioneze şi cel mai important să nu intre în panică. Cu detalii Sorin Gheju subofiţer operativ pricipal în cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Semenic:

Şi coordonatorul DSU, Raed Arafat invită cărăşenii să participe la aceste acţiuni. Acesta a declarat pentru Radio România Reşiţa că acest centru este unic în România dar şi în Europa iar oamenii ar trebui să vină într-un număr cât mai mare pentru că este o şansă unică în viaţă să participe la instruire:

Pompierii militari şi voluntarii SMURD vor fi prezenţi zilnic, în intervalul orar 08:30- 21:30, pâna în data de 03.07.2022 inclusiv, pentru a învăţa oamenii cum să ser comporte corect în diferite situaţii de urgenţă. Achiziţia echipamentului pus la dispoziţie de IGSU are o valoare de peste 435 de mii de euro.

De același autor

Related Articles