Proiectului CINEMA, finanțat prin Programul Transnațional Dunărea se derulează la Reșița. Partener este Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest.

În această lună, a avut loc o vizită de studiu a experților CIMA Austria, cu experiență în domeniul marketingului și dezvoltării urbane. Experții au vizitat Reșița și au discutat cu reprezentantii municipalității despre principalele investiții ale administrației locale privind dezvoltarea și regenerarea urbană. De asemenea, a fost vizitată și fosta hală de confecții metalice de la Minda, locația proiectului pilot ce va funcționa la Reșița ca infrastructură de suport pentru actorii aparținând industriei creative. Alina Strugariu de la ADR Vest, explică:

În proiect sunt implicate municipalități, agenții pentru dezvoltare regională, organizații de suport pentru afaceri, IMM-uri, ONG-uri și universități din opt țări. Din România – Agenția pentru Dezvoltare Regională Vest și Municipiul Reșița. Partenerii vor dezvolta trei planuri pentru a sprijini formarea noilor centre și restructurarea vechilor economii urbane, care să răspundă provocărilor de mediu și sociale ale Regiunii Dunării, precum revitalizarea clădirilor abandonate și pustii ale orașelor, să dezvolte instrumente și servicii în vederea îmbunătățirii capacităților de inovare în industria creativă și economia urbană, cu accent pronunțat pe start-up-uri, să construiască o rețea durabilă de actori-cheie în dezvoltarea urbană și să pregătească un set de recomandări de politici transnaționale, inclusiv opt planuri de acțiune locală. Vor fi concepute instrumente pilot pentru a aduce spiritul creativ și inovarea în sectoarele economiei urbane, pentru a inițializa cinci proiecte de colaborare intersectorială și crearea a trei centre de sprijin pentru industriile creative.

Compania CIMA va elabora un raport cu observații si recomandări legate de acest proiect pilot.