[AUDIO] Problemele Spitalului Judeţean Reşiţa, fără nicio rezolvare

Arieratele Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa nu vor rămâne la zero din cauza facturilor neînregistrate la timp de la Aquacaraş, deşi asta s-a dorit iniţial prin acel sprijin guvernamental de 14,6 milioane de lei. Vor apărea alte probleme financiare, este concluzia preşedintelui Consiliului Judeţean Caraş-Severin, Romeo Dunca, în urma şedinţei care a avut loc marţi la sediul forului judeţean:

“E vorba de alți 400.000 de lei care, nefiind înregistrați, nu au putut să fie plătiți. Practic, dovada că nu e vorba de nimic pro bono este că în februarie au fost înregistrate aceste facturi. Dacă erau pro bono, nu erau înregistrate nici în februarie, nici măcar nu se emiteau facturile, dar ele au fost emise în luna septembrie a anului trecut, în baza unor situații de lucrări semnate la momentul respectiv și cu documente depuse la registratură cu număr de înregistrare din septembrie. Alea nu sunt astăzi arierate dar vor fi săptămâna viitoare”.

De cealaltă parte directorul financiar, Adina Milos sustine că problemele spitalului sunt mult mai grave în realitate. Din cauza arieratelor neachitate spitalul nu are medicamente, iar viaţa pacienţilor este pusă în pericol:

Avem atâtea probleme la spital, n-avem un medicament. Domnule președinte, pe ATI oamenii mor. În momentul de față nu avem un medicament, o mănușă, un material sanitar, o seringă, un antibiotic. Domnule președinte, este vai în spital, credeți-mă e grav, mor pacienți în ATI, mor în oncologie, haideți să vedeți cum arată! Am fost chiar eu pentru un copil să cumpăr medicamente, nu-i normal. Trebuie împreună să ne adunăm, să facem spitalul să meargă, nu să-l punem pe butuci”.

Aquacaraş, E.ON şi Enel nu doresc sub nicio forma să renunţe la penalităţi. În aceste conditii, pentru menţinerea arieratelor la 0 conducerea unităţii medicale trebuie să găsească alte soluţii pentru achitarea facturilor la zi.

De același autor

Related Articles