[AUDIO] În acest sfârşit de săptămână se deschide oficial sezonul de schi în munţii Banatului!

Primul sfârşit de săptămână cu schi adevărat în staţiunile montane, cu soare şi zăpadă pe pârtii

Staţiunile montane din Caraş-Severin aşteaptă turiştii de pretutindeni pentru că este primul sfârşit de săptămână cu schi adevărat. Pârtiile sunt în condiţie perfectă pentru a-i primi pe pasionaţii sporturilor de iarnă care vor putea aluneca în voie pe zăpada consistentă, a precizat pentru Radio Reşiţa antreprenorul Horaţiu Buna de pe Muntele Mic:

Se anunță un weekend grozav. Mai rar avem soare și temperaturi negative, ceea ce e fantastic pentru pârtii. În toată zona Banatului Montan o să avem vreme frumoasă, suntem pregătiți să așteptăm turiştii. Sper să facem față la afluxul care se anunță. Pot urca, drumul e curățat, l-au lărgit, au urcat vineri dimineaţa cel puțin 50 de mașini. Eu recomand tuturor turiștilor să aibă măcar în portbagaj lanțurile în caz de nevoie. Vremea este superbă, pârtiile sunt cu zăpadă proaspătă, netopită, înghețată, pregătite de ratrac așa cum trebuie. Va fi un weekend super, nu știu când vom mai prinde în acest sezon, că totuși se apropie luna martie și vine căldura. Stratul este substanțial. Da, nu știm cum va face față dacă vor veni zile călduroase. Recomand celor care vor să mai guste din sezonul ăsta să vină la munte și cei care nu doresc aglomerație să vină în timpul săptămânii pentru că toate pârtiile funcționează şi cine va veni cu siguranță se va bucura de vreme bună şi de zăpadă“.

Horaţiu Buna a mai subliniat că, fulguieli sporadice se mai anunţă pentru noaptea de sâmbătă.

Semenicul, potrivit omului de afaceri Cornel Podeanu, este deschis tuturor. Drumurile sunt accesibile, iar în staţiune, primăria Văliug a amenajat zeci de locuri de parcare pentru că se anunţă un sfârşit de săptămână aglomerat, însă extrem de binevenit pentru reprezentanţii Horeca:

Este primul weekend în care se va schia pe Semenic. Este soare, e frumos, pârtiile funcționează și Goznuța și Crucea de Brazi și pârtia de sănii. Așteptăm turiștii cu drag. Drumul e accesibil, se poate urca. Pot oamenii veni liniștiți, chiar dacă vin din București sau alte colţuri ale ţării. Drumul este deschis, primăria Văliug face parcări, hotelierii sunt pregătiți, pârtiile funcționează şi pentru noi, personalul Horeca este o minune“.

Direcţia de drumuri judeţene Caraş-Severin, aminteşte participanţilor la trafic, că înainte să plece la munte să se informeze asupra stării drumurilor la comandamentul de iarnă şi să aibă autoturismele echipate corespunzător anotimpului hibernal.     

Cele mai citite

Related Articles