[AUDIO] Primăria vrea azilul de la Secu

Clădirea în care funcţiona Căminul de persoane vârstnice din cartierul  Secu va trece în administrarea Primăriei Reșița. Administrația locală a făcut o solicitare în acest sens Consiliului Județean Caraș-Severin. Primarul Ioan Popa spune că actuala clădirie poate fi folosită în mai multe situații de criză.

„Având în vedere ce s-a întâmplat în pandemie, cu necesarul de locuri pentru carantină și de spații de cazare pentru medicii care au fost nevoiți să stea izolați, dar și pentru alte situații de urgență care ar putea apărea, ne-am gândit că este bine să ai un loc unde să poți să cazezi, pe perioadă determinată, un anumit număr de persoane. Am avut o discuție prealabilă cu președintele Consiliului Județean, Silviu Hurduzeu, care a fost de acord să ne atribuie această clădire. Acum am făcut și solicitare în scris și sperăm să își dea acordul și consilierii județeni și să ne-o transfere. Vrem să o punem la punct, ei au făcut ceva investiții acolo, să o folosim exclusiv pentru oameni aflați în situații de criză: medici care trebuie să stea în izolare sau reșițeni care au de suferit de pe urma unor  calamități: incendii, inundații, care pot apărea”.

În prezent, căminul de bătrâni de la Secu nu mai este utilizat, după restrângerea activității. Imobilul a fost renovat aproape complet în ultimii ani.

De același autor

Related Articles