[AUDIO] Primăria Reşiţa va avea cabinet veterinar propriu la padoc

Pentru a avea o evidență clară a fiecărui câine de pe raza municipiului, Primăria Reșița a hotărât înfiinţarea unui cabinet veterinar propriu pentru animalele găzduite în padoc, obiectiv care va fi accesibil contracost şi necuvântătoarelor cetăţenilor urbei, a precizat pentru Radio Reşiţa şeful Direcţiei de întreţinere şi reparare a patrimoniului local, Daniel Călin:

Ținând cont de faptul că în oraș în acest moment sunt doar cabinete veterinare private, împreună cu domul primar am hotărât să facem la padoc cu un cabinet veterinar autorizat, cu intervenții limitate, în principal să ne ocupăm de sterilizări și tratamente ușoare, dar pentru ce avem noi nevoie, adică să sterilizăm intern absolut toţi câinii capturați, să-i tratăm, să-i deparazităm. Mai mult, se vor face și servicii către populație. În cazul în care cineva dorește să vină la cabinetul veterinar al primăriei, poate să vină, bineînțeles după un anumit program, care nu va fi de 8 ore pentru că doctorul veterinar are și alte probleme pe care trebuie să le rezolve în padoc şi aşa că 2 ore pe zi vor fi pentru public. Odată ce o să avem acest cabinet veterinar, se va face un recensământ al tuturor câinilor aflați în curțile sau în apartamentele cetățenilor de pe raza municipiului, urmând a verifica dacă sunt sterilizați, cipați şi vaccinați, după care vom lua măsurile care se impun, adică, câinii de rasă comună fiind obligatoriu să fie sterilizaţi și cipați“.

Daniel Călin a mai subliniat că, nerespectarea de către cetăţeni a condiţiilor impuse de lege atrage după sine sancţiuni cuprinse între o mie şi 5 mii de lei.

De același autor

Related Articles