[AUDIO] Primăria Reşiţa investeşte 100.000 lei în arta contemporană

Primăria Reşiţa desfăşoară în premieră o campanie de achiziţie de obiecte de opere de artă contemporană. Acţiunea care se desfăşoară în perioada 18 noiembrie 2020 – 12 ianuarie 2021 are ca scop sprijinirea artiştilor contemporani, breaslă ce a fost semnificativ afectată de pandemia de coronavirus, a declarat pentru Radio Reşiţa Dorinel Hotnogu – consilierul pe probleme culturale al primarului urbei de pe Bârzava, Ioan Popa.

Pentru acest demers au fost alocaţi 100 de mii de lei şi a fost publicat anunţul de primire a dosarelor de oferte pentru a putea face o selecţie a artiştilor care doresc să participe cu lucrări. Ofertanții pot fi artiști vizuali originari din România, activi pe scena artei contemporane, în ţară sau în străinătate, indiferent de mediul în care lucrează.

Dorinel Hotnogu

Dorinel Hotnogu a mai subliniat că, de la anul proiectele culturale ale Primăriei Reşiţa se vor concretiza şi mai clar prin restaurarea Şcolii Pittner, apoi printr-un proiect pentru transformarea Halei Minda într-o galerie a artiştilor plastici reşiţeni şi lansarea unui concurs pentru găsirea de soluţii în vederea realizării statuii sculptorului Constantin Lucaci.

De același autor

Related Articles