[AUDIO] Președintele PER Caraș-Severin cere lămuriri în legătură cu tarifele ce vor fi practicate la deponeul de la Lupac

Haldina ecologică de la Lupac urmează a fi inaugurată la sfârșitul acestei luni. Liderul Partidului Ecologist Român, filiala Caraș-Severin, Valentin Armașu, a anunțat într-o conferință de presă că a solicitat Consiliului Județean lămuriri în legătură cu tariferele ce urmează a fi practicate.

„Consiliul Județean se grăbește foarte tare să ne anunțe deschiderea deponeului, care de patru ani a stat închis și care a generat niște costuri imense pentru cetățeni. S-au primit pe mail, de la ADI am înțeles, tarifele de operare a haldinei de la Lupac. Din câte văd, costurile care vor reveni cetățenilor cresc: de la 4 lei la 18 lei, de la 25 la 94, de la 62 la 159 și așa mai departe. La licitație s-au înscris trei firme: Girexim, Senesi și Salubris. Din cele trei oferte a fost dată câștigătoare oferta de pe locul trei, firma Girexim, celelalte două fiind descalificate. Astăzi PER a depus la Consiliul Județean o adresă prin care îi rugăm să ne spună trei lucruri: hotărârea prin care a fost aprobat contractul de delegare a gestiunii, hotărârea prin care a fost aprobat actul adițional la contractul de delegare care stabilește modificarea tarifelor și fundamentarea modificării acestor tarife. Vrem să știm de unde reies aceste costuri?”

Valentin Armașu a anunțat că va candida din partea ecologiștilor cărășeni pentru fotoliul de președinte al Consiliului Județean. El a declarat nu este dispus să facă nicio alianță politică. Organizația județeană PER are 43 de structuri la nivel local.

De același autor

Related Articles