[AUDIO] Prefectul Cristian Gâfu: „Numărul cazurilor de SARS CoV-2 a început să scadă după Paşti”

Vin veşti bune de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin. După Sfintele sărbători de Paşti, numărul cazurilor de SARS CoV-2 a început să scadă!

În judeţul nostru nu avem o creştere a numărului de îmbolnăviri, aşa cum s-a întâmplat după Paştele catolic, la această concluzie a ajuns prefectul Cristian Gâfu.

Acesta susţine că şi incidenţa cazurilor pe localităţi a scăzut cu procente destul de bune iar judeţul Caraş-Severin se află în prezent în scenariul galben. De exemplu, se constată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 4 / 1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 locuitori, pentru CARAŞOVA cu incidenţa de 5,9 GORUIA are incidenţa de 5,22 iar
BERZOVIA a scăzut şi ea 5,07 la mia de locuitori.

Şi măsurile instituite prin HCJSU Caraş-Severin nr.47/26.04.2021 pentru UAT Sacu unde incidenţa cumulată la 14 zile a fost mai mare de 4 / 1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 locuitori, se ridică anunţă prefectul Cristian Gâfu după şedina de ieri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin.

Prefectul îndeamnă în continuare cărăşenii să se imunizeze împotriva noului coronavirus şi să păstreze condiţiile de protecţie sanitară pentru că doar prin aceste măsuri putem scăpa de pandemie.

De același autor

Related Articles