Vin veşti bune de la Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin. După Sfintele sărbători de Paşti, numărul cazurilor de SARS CoV-2 a început să scadă!

În judeţul nostru nu avem o creştere a numărului de îmbolnăviri, aşa cum s-a întâmplat după Paştele catolic, la această concluzie a ajuns prefectul Cristian Gâfu.

Acesta susţine că şi incidenţa cazurilor pe localităţi a scăzut cu procente destul de bune iar judeţul Caraş-Severin se află în prezent în scenariul galben. De exemplu, se constată încadrarea în limitele incidenţei cumulate la 14 zile, respectiv mai mare de 4 / 1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 locuitori, pentru CARAŞOVA cu incidenţa de 5,9 GORUIA are incidenţa de 5,22 iar
BERZOVIA a scăzut şi ea 5,07 la mia de locuitori.

Şi măsurile instituite prin HCJSU Caraş-Severin nr.47/26.04.2021 pentru UAT Sacu unde incidenţa cumulată la 14 zile a fost mai mare de 4 / 1.000 locuitori şi mai mică sau egală cu 7,5 / 1.000 locuitori, se ridică anunţă prefectul Cristian Gâfu după şedina de ieri a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă din Caraş-Severin.

Prefectul îndeamnă în continuare cărăşenii să se imunizeze împotriva noului coronavirus şi să păstreze condiţiile de protecţie sanitară pentru că doar prin aceste măsuri putem scăpa de pandemie.