[AUDIO] În ajunul praznicului Floriilor, Preasfințitul Părinte Lucian – Episcopul Caransebeșului a urmat Calea Sfintei Cruci în Ciudanoviţa

În satul românesc Ciudanovița, de pe Valea Carașului s-a desfășurat astăzi, 22 aprilie, procesiunea „Drumul Crucii” la care a fost prezent și Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. S-au alăturat la această procesiune autorități locale și credincioși din localitate.

PS Lucian – Episcopul Caransebeşului

Fiind o localitate minieră, unde a fost mina de uraniu, lucrând aici 15.000 de oameni ierarhul a săvârșit în curtea Capelei „Adormirea Maicii Domnului” din Ciudanovița-Colonie o slujbă de pomenire pentru cei care au lucrat în această zonă și au trecut la Domnul.

Pentru că ne aflăm în Săptămâna Floriilor Preasfințitul Lucian a sfințit și ramuri de salcie, precum și mai multe cruci pe care mai apoi le-a împărțit credincioșilor prezenți pentru a le purta în mâini pe tot traseul. În continuare pornind de la sfântul locaș credincioșii alături de chiriarh au urcat spre locul numit de localnici „Dealul Golgota”.

Pe tot parcursul drumului Grupul psaltic „Ethos” al Episcopiei Caransebeșului a cântat pricesne bisericești, iar la fiecare dintre cele 14 cruci, care au fost montate până sus, s-a făcut un popas, Preasfinția Sa înălțând rugăciuni și citind evangheliile din Săptămâna Patimilor.

Pe dealul „Golgota” a fost amenajat un foisor de vară pe care Preasdfințitul Lucian l-a binecuvântat. Pentru munca depusă în parohia pe care o păstorește și pentru că s-a ostenit să ridice altarul de vară părintele Solomon Dragotă a fost răsplătit de către ierarh cu distincția de iconom-stavrofor. De asemenea și ctitorilor le-a conferit Diploma de excelență „Episcop Emilian Birdaș”.

La final toți cei prezenți au fost binecuvântați de către ierarh și au primit iconițe, iar din partea organizatorilor au primit și o mică gustare.

De același autor

Related Articles