[AUDIO] Prăbuşirea Cascadei Bigăr a influenţat negativ turismul în Parcul Naţional Cheile Nerei-Beuşniţa din Caraş-Severin

Numărul vizitatorilor Cascadei Bigăr din Parcul Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, a scăzut simţitor faţă de anul trecut, odată cu prăbuşirea unui perete, la început de iunie 2021 a celei mai frumoase căderi de apă din lume.

Potrivit directorului Administraţiei Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, Vasile Constantin numărul vizitatorilor plătitori de bilete a scăzut aproape la jumătate, în timp ce comercianţii care au tarabe pe marginea drumului spun că au tot mai puţini clienţi.

Vasile Constantin a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, vizitele în scădere au fost influenţate şi de situaţia pandemică din 2020, dar şi de condiţiile meteo din această primăvară, iar prăbuşirea cascadei este un fenomen cât se poate de natural, refacerea ei pe cale naturală fiind într-un amplu proces care a început din momentul întâmplării evenimentului.

Vasile Constantin

Acesta a mai spus că, pe raza Parcului Naţional Cheile Nerei – Beuşniţa, turiştii mai pot vizita şi alte obiective la fel de frumoase, precum cascadele Moceriş, Beuşniţa şi Văioaga, dar şi Ochiul Bei şi Lacul Dracului.

1 COMENTARIU

  1. Da , a început refacerea ei pe cale naturală , va fi gata / se va desăvârşi ( la dimensiunea aproximativă inițială…nu se poate cunoaşte formă exactă pe care o va avea , o multitudine de factori putând influența în mod negativ însăşi regenerarea ei ) cel mai devreme în anul 2221.Şi lăsați-o mai uşor cu ,,cea mai frumoasă cădere de apă din lume”… Când vezi Niagara şi alte asemenea căderi de apă ( cascade ) ,, ți se taie respirația “.La Bigăr nu căderea de apă în sine era atât de interesantă / impresionantă , cât clopotul ( pragul ) şi modul cum se dispersa apa pe suprafața acestuia , menţinând viața ( vegetația + fauna / mici viețuitoare ) într-un echilibru fragil.

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles