[AUDIO] Porţi deschise în lanul cu lavandă de la Sălbăgel

Prima ediţie a evenimentului “Picnic la buni în lavandă” se va desfăşura de Rusalii, în perioada 19-21 iunie, în satul Sălbăgelul Vechi, comuna Găvojdia din judeţul Timiş.

Conform Zelinei Magu, organizatorul manifestării cu caracter social-cultural, acţiunea este destinată tuturor categoriilor de vârstă, participanţii fiind rugaţi doar să păstreze distanţa socială. Evenimentul areloc în acest sfârşit de săptămână în lanul cu lavandă al organizatorului şi constă în petrecerea timpului liber într-un cadru natural relaxant în intervalul orar 10.00 – 20.00.

Zelina Magu a mai subliniat pentru Radio Reşiţa că, participarea la eveniment este liberă, iar o parte din fondurile colectate din consumaţia vizitatorilor va fi direcţionată către căminul de copii din comuna timişeană Găvojdia.

Deţin o mică cultură de lavandă în grădină, sunt în jur de 1.000 de butaşi, plantaţi în primăvara anului 2019 şi m-am gândit anul acesta să deschidem porţile pentru cei care doresc să vadă şi să cunoască altceva pentru că la noi în zonă nu este aşa de mediatizat un astfel de eveniment. Sâmbătă, duminică şi luni, intervalul orar 10.00-20.00 vom deschide porţile pentru toţi cei care vor să vină să se relaxeze la noi în grădină. Vom face un picnic, pentru că evenimentul se numeşte “Picnic la buni în lavandă” în livadă unde doritorii pot veni cu pătura de acasă şi cu o gustare. Vom avea hamace, leagăne, un loc de joacă special amenajat pentru copii, tot felul de astfel de actvităţi unde se pot recrea, vom întâmpina vizitatorii cu limonadă rece şi cu alte multe surprize pe care nu doresc să le divulg.

Vom oferi bucheţele de lavandă, proaspăt culeasă din grădină, avem săculeţe de lavandă şi tot felul de aranjamente pe care eu le creez cu lavandă şi nu numai. Evenimentul va avea loc în satul Sălbăgel, comuna Gavojdia, chiar la intrare în localitate se virează la dreapta, iar prima casă pe stânga este grădina cu lavandă, locaţia fiind foarte uşor de găsit. Cu toate că încă ne aflăm în starea de alertă nu am pus condiţii în sensul că vizitatorii să se anunţe, tocmai că sunt cele 3 zile în care ne vom desfăşura activitatea. Eu zic că în intervalul 10-20 este destul de mult timp pentru fiecare încât să îşi aleagă o oră la care pot veni; sunt convinsă că nu vor veni chiar toţi în acelaşi interval orar. Rugămintea mea este ca vizitatorii să păstreze distanţa socială, vom avea şi dezinfectanţi pentru mâini, iar păturile pentru picnic vor fi în aşa fel puse să nu fie apropiate una de cealaltă. Grădina este destul de mare, aşa că nu există nicio problemă în ceea ce priveşte distanţarea.

Intrarea este liberă, consumaţiile se vor face pe donaţii, fiecare poate dona cât consideră, în funcţie de cum s-a simţit, iar o parte din banii care se vor strânge doresc să-i donez la căminul de copii din Gavojdia.Intenţionăm să îmbinăm utilul cu plăcutul, să ajutăm şi o parte din copii şi să ne ajutăm şi pe noi să ne dezvoltăm mai bine de la un an la altul“.

Zelina Magu

Sursa foto: facebook Zelina Magu

De același autor

Related Articles