[AUDIO] Podul Stavila, scăpat definitiv de polei printr-un proiect pilot al Primăriei Reşiţa

Accidentele de circulaţie din timpul sezonului rece de pe podul Stavila ar putea fi istorie, pentru că Primăria Reşiţa a conceput în regie proprie un sistem inovativ de autoclorurare a carosabilului, a precizat pentru Radio Reşiţa Daniel Călin – şeful Direcţiei de întreţinere şi reparare a patrimoniului local:

Suntem în analiza unui sistem de autoclorurare pe podul de la Stavila, pentru că acela nu este afectat de lucrările de la tramvai. Sistemul presupune un rezervor de o tonă de clorură care va fi montat în vârful podului, un senzor care atunci când simte că temperatura scade sub 2 grade Celsius, începe să împrăștie în mod automat clorura de calciu pe pod, prin niște aspersoare, ca acelea de la irigarea spațiilor verzi, dar ceva mai special, care să reziste la soluția salină, care este clorura de calciu. Speranța noastră este să îl punem în funcțiune, pentru că îl facem în regie proprie. Nu este ceva patentat, facem doar un test să vedem dacă funcționează, încercăm să vedem dacă ne iese“.

Daniel Călin a mai subliniat că, ideea a împrumutat-o de la olandezi unde acest sistem este deja funcţional, iar Primăria Reşiţa încearcă să dezvolte această tehnologie printr-un proiect pilot, implementat la nivel local, începând din această iarnă.

2 COMENTARII

  1. Ideea este foarte bună însă , prin modul în care v-ați exprimat să înțeleg că acest sistem se bazează ( funcționează ) pe principiul gravitațional ( prin cădere liberă ) ? Ar fi ineficient astfel , întrucât nu obțineți destulă presiune în pulverizatori ( mai ales la cei montați în cel mai înalt punct…,,vârful podului” ).Afară de cazul în care ,, pulverizatorii ” sânt integrați în sistem cu pompă de presiune proprie.Este uşor de integrat un sistem automatizat , care să producă presiunea necesară la cel descris în articol ( pompă/e electrice , ce pot fi alimentate inclusiv de la acumulatori , pentru a nu fi nevoie să vă conectați la rețeaua electrică , oentru a fi necesare avize…bla,bla,bla ; altă hârțogăraie ). Atât că , şi corpul pompei trebuie să reziste la soluția utilizată ( clorura de calciu / soluția salină ) , fiind necesar să fie achiziționate pompă/e adecvate astfel.

  2. Dani Calin, chapeau pt tot!!! Sunteti acolo la Primarie o generatie ffff faina…care o sa ramana in istoria frumoasa a Resitei! Indiferent ce zic unii sau altii! Cu Primare cu tot o sa fiti amintiti si peste ani!!! Abia astept sa revin in Resita …si sa o vad in 2025! …tot mai multe firme mari vor sa intre in Resita…de ce oare? Pt ca se vede luminita..resiteni dragi!….de fapt se vad razele soarelui…feasupra Resitei! Bafta si putere de munca…si toleranta!!! 🙂

Comentariile sunt închise.

Cele mai citite

Related Articles