[AUDIO] Peste 150 de persoane şi-au testat glicemia la Caransebeş. Acţiunile pentru depistarea diabetului continuă în Caraş-Severin

Acțiunea de testare a glicemiei organizată ieri la Caransebeș, în ajunul Zilei Mondiale a Diabetului a fost un succes. Foarte mulți cetățeni au venit să se testeze și să aniverseze 100 de ani de la descoperirea insulinei alături de Asociația Diabeticilor din Reșița și Clubul Lions Kindness din municipiu.

Am decis să testăm populația din orașul Caransebeș, ieri ne-am pornit de dimineață, spre oraș, împreună cu voluntari din #LionsReșițaKindness,cu voluntari din partea asociației noastre și cu doamna doctor Mihaela Dalea,medic specialist diabetolog. De la ora 10.00, am început testarea glicemiei locuitorilor din oras , verificându-le și tensiunea arterială. S-au prezentat la locul stabilit 158 persoane care au fost testate, cu vârste între 13 și 90 de ani.

A fost o zi plină, dar ne bucuram, deoarece am avut șansa să servim locuitorii acestei frumoase localități, ajutându-i cu informații, cu consult gratuit din partea diabetologului și îndrumându-i pe cei ce aveau nevoie spre medicii specialiști din orașul lor! Mulțumim, Primăriei Caransebeș pentru tot sprijinul acordat în această campanie de prevenire a diabetului”, ne-au transmis reprezentanții Asociației Diabeticilor din Reșița.

Clubul Lions Reşiţa Kindness și Asociația Diabeticilor din Reşiţa nu se opresc aici, ci vor organiza astfel de acțiuni de testare atât în mediul rural cât și în mediul urban din Caraș-Severin. Și asta nu este tot, astăzi 14.11.2021 de Ziua Mondială a Diabetului vor fi iluminate în albastru, culoarea de luptă împotriva diabetului, mai multe clădiri importante din județ. Detalii ne oferă președintele Clubului Lions Reşiţa Kindnesş Mirela Ciobanu:

În 14, la fel ca foarte multe cluburi din lume derulăm o activitate simbolică prin care iluminăm în albastru o clădire importantă și spre bucuria noastră mai multe primării din județ s-au alăturat proiectului. Cele mai importante clădiri din Caransebeș, Dognecea, Ticvani, Ramna și Fârliug vor fi iluminate duminică în albastru”, ne-a declarat Mirela Ciobanu.

Și pentru că luna noiembrie este destinată diabetului, oamenii sunt îndemnați să-și lege la oglinzile autovehiculelor personale fundițe albastre în semn de luptă și susținere pentru cei care suferă de această boală.

Asociațiile Diabeticilor din Reșița și Lions Reșița Kindness organizează luni, 15.11.2021 de la ora 17.00 webinar-ul Accesul la tratament în diabet. Medicul Mihaela Dalea îl are ca invitat pe Prof. Dr. Bogdan Timar, decanul Facultăţii de Medicină din cadrul Universităţii de Medicină și Farmacie „Victor Babe?” din Timișoara.

Principalele subiecte sunt:

-Accesul la tratament în diabet
-Vaccinul anti – Covid 19 la pacienţii cu diabet zaharaţ
-Vaccinul anti – Covid 19 la pacienţii diagnosticaţi cu alte boli cronice şi autoimune

Cei care suferă de diabet pot participa gratuit la acest webminar!

De același autor

Related Articles