[AUDIO] Pentru binele turiştilor, unităţile hoteliere vor fi controale de pompieri

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă Semenic desfășoară în această perioadă controale de prevenire a incendiilor la unităţii turistice.

Anual, atât în perioada premergătoare, cât şi pe durata sezonului estival, reprezentanţii Serviciului Prevenire din cadrul ISU Caraş-Severin efectuează activităţi specifice în vederea verificării obiectivelor de cazare, agrement şi alimentaţie publică. Şi asta pentru a-i proteja pe cei care petrec concediile în zonele şi obiectivele turistice, de evenimentele nedorite, spune colonelul Corina Braje.

 

Un rol important, în evitarea evenimentelor nedorite, îl au şi turiştii. Aceştia trebuie să respecte regulile de apărare împotriva incendiilor specifice acestei perioade, respectiv: să respecte regulile privind fumatul; să cunoască şi să identifice căile şi semnele specifice pentru evacuarea în caz de incendiu; să se informeze cu privire la modalităţile de anunţare şi alarmare în caz de incendiu; să anunţe personalul de la recepţie în cazul sesizării unui incendiu; să respecte, în caz de incendiu, indicaţiile personalului hotelier şi să evite producerea panicii în rândul celorlalţi turişti; să ia primele măsuri de intervenţie în cazul declanşării unui incendiu, în funcţie de posibilităţi.

Despre subiect se va discuta astăzi, pe larg, în emisiunea „Oameni MAI aproape de tine”, de la ora 14.15.

(Sebastian Dragomir)

De același autor

Related Articles