evrei1

O nouă pagină din istoria evreilor bănăţeni a fost consemnată astăzi prin lansarea volumului-document “Domiciliul forţat, formă pregătitoare a soluţiei finale”, semnat de Emeric Miki Marosi, originar din Reşiţa, actualmente rezident în Haifa, Israel. Cartea de memorii a fost lansată în prezenţa președintelui Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer. Despre prezenţa în mijlocul micii comunităţi evreieşti din municipiul de pe Bârzava, acesta a declarat:

Aurel Vainer.

Atât despre autor, cât şi despre opera sa a vorbit publicului cărăşan editorul acestui volum, unul dintre cercetătorii Centrului de studii iudaice din cadrul Facultăţii de ştiinţe umanistice, politice şi administrative a Universităţii de Vest “Vasile Goldiş” din Arad, conf. univ. dr. Speranţa Milancovici:

Evenimentul s-a consumat în prezenţa primarului municipiului Reşiţa, Mihai Stepanescu, a membrilor comunităţii şi a invitaţilor din Timişoara şi Lugoj.

Află aici concluziile discuţiilor purtate între edilul urbei, Mihai Stepanescu, şi președintele Federației Comunităților Evreiești din România, deputatul Aurel Vainer: