[AUDIO] OncoHelp Timişoara va intra şi în acest an în cursa Timotion, acţiune umanitară ajunsă la ediţia a VIII-a

În acest an, OncoHelp Timisoara a fost inclus de organizatorii de la Timotion în galeria selectă a proiectelor pentru comunitate. Cu banii adunaţi din această cursă de alergare ce va avea loc în perioada 28-29 mai, managerul Oncohelp Timişoara, Valeriu Borugă îşi doreşte să achiziţioneze un ecograf nou, de ultimă generaţie pentru realizarea investigaţiilor la sân.

Ne-am propus să achiziţionăm un ecograf nou, un ecograf performant, pentru că e foarte importantă calitatea imaginii în cadrul unei investigaţii imagistice. Indiferent de tipul de neoplasm, depistarea acestuia într-un stadiu timpuriu creşte şansa de vindecare a pacientului. Vrem să folosim acest aparat în cadrul compartimentului de imagistica, indeosebi pentru realizarea ecografiilor de sân”.

Depistarea cancerului de sân într-un stadiu incipient înseamnă, de fapt, o scădere a ratei mortalităţii, optiuni de tratament mai multe, dar şi mai puţin costisitoare, mai puţină chimioterapie, intervenţii chirurgicale mai puţin mutilante. Nu de puţine ori se poate întampla ca, după efectuarea unei rezonanţe magnetice mamare, să avem nevoie de un second look ecografic”, susţine dr. Diana Moldoveanu – medic primar radiologie şi imagistică medicală.

Cu acest prilej, OncoHelp Timişoara încurajează femeile să efectueze, măcar o dată pe an, controale medicale pentru depistarea precoce a cancerului de sân.

Sursa foto: OncoHelp

De același autor

Related Articles