[AUDIO] Obligativitatea tezelor a fost eliminată în noul an şcolar 2022-2023. Ce părere au elevii şi profesorii?

Obligativitatea tezelor a fost eliminată în noul an scolar 2022-2023 astfel că elevii vor avea o singură medie la final de an, potrivit noilor modificări. Din acest an şcolar, tezele nu mai sunt obligatorii, dar pot fi susţinute de elevi dacă vor fi profesori care decid acest lucru. Tezele sunt acele evaluari scrise iar notele au fost folosite pentru încheierea mediei pe fiecare semestru.

Nu toţi profesorii sunt de acord cu această modificare. De exemplu, directorul Şcolii Gimanziale din Brebu, Madelona Acsinescu susţine că elevii erau mult mai motivaţi dacă ştiau că trebuie să înveţe pentru teze.

Şi părerile elevilor sunt împărţite, în timp ce unii sunt de acord cu această modificare pentru că scapă de stresul tezelor alţii în schimb susţin ca nu este o idee bună.

Noul an şcolar va funcţiona sub forma a 5 module de învatare în loc de 2 semestre. Elevii vor fi notaţi de profesor în funcţie de numărul de ore alocat săptamânal disciplinei. Astfel că profesorii sunt cei care vor decide câte note acordă elevului pe an, în funcţie de numărul de ore prevăzut în planul cadru. Se foloseşte regula minimum N+3 note, unde N este numărul de ore alocat pe săptămâna disciplinei astfel va fi încheiată o singură medie anuală.

De același autor

Related Articles