[AUDIO] O prima tranşă de vaccin antigripal a ajuns astăzi în judeţele Timiş şi Caraş-Severin

O primă tranşă de vaccin antigripal tetravalent a ajuns astăzi în judeţul Caraş-Severin. Cele peste 10.000 de doze vor fi administrate gratuit în cabinetele medicilor de familie. Vor avea prioritate copiii cu vârsta cuprinsă între 6 luni şi 4 ani, persoanele cu vârsta peste 60 de ani, bolnavii cronici, femeile gravide dar şi personalul sanitar. Pentru acest sezon rece, Direcţia de Sănătate Publică a judeţului a solicitat Ministerului Sănătăţii, 17.000 de doze de vaccin antigripal.

Şi Direcţia de Sănătate Publică Timiş a recepţionat astăzi prima tranşă de vaccin antigripal din acest sezon, în cantitate de 17.893 de doze repartizate de către Ministerul Sănătăţii.

Vă reamintim că vaccinul antigripal tetravalent este disponibil şi în farmaciile din Caraş-Severin. Poate fi achiziţionat la preţul de 50 de lei pe baza unei prescripţii de la medicul de familie. Acesta este recomandat de medici pentru prevenirea bolii gripale prin imunizarea tuturor grupelor de vârsta, respectiv a adulţilor cu boli cronice, inclusiv a gravidelor cât şi copiilor cu vârsta peste 6 luni.

Cei care doresc să beneficieze gratuit de acest vaccin trebuie să fie luaţi în evidenţă de medicii de familie. Campania naţională de imunizare împotriva gripei, în cabinetele medicilor de familie din Caraş-Severin, cel mai probabil va începe în scurt timp.

Şi în acest an există interes pentru vaccinarea antigripală. Cărăşenii s-au programat deja la medicii de familie pentru a beneficia de imunizare. Cei care suferă de boli cronice, vârstnicii, copii şi gravidele au prioritate. Campania de vaccinare gratuită împotriva gripei va debuta în momentul în care acest vaccin va ajunge la cabinet.

Gripa este o boală infecţioasă respiratorie sezonieră care se manifestă variaţ de la simptome minore, febră, rinoree, tuse până la afectare pulmonară gravă şi în unele cazuri duce chiar şi la deces.

În mod normal, vaccinarea antigripală trebuie făcuta la debutul toamnei, în lunile septembrie-octombrie, pentru a obţine protectie pentru cât mai mult timp din sezonul rece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

De același autor

Related Articles