[AUDIO] O nouă farmacie în mediul rural din Caraş-Severin

În comuna Constantin Daicoviciu funcţionează de câteva zile o farmacie. Aceasta deserveşte 4 localităţi şi este amplasată în vecinătatea centrului de permanenţă medicală din localitate. Datorită acestei investiţii, locuitorii din această zonă nu vor mai fi nevoiţi să meargă la Caransebeş pentru o reţetă. Este o investiţie extrem de importantă pentru comunitate, ne-a declarat primarul Daniel Boambeş.

Această farmacie va funcţiona zilnic, de luni până vineri, între orele 8 – 16, sâmbătă nu va avea program, iar duminică va funcţiona între orele 8.00 – 13.00.

La ora actuală, în Caraş-Severin în mediul urban sunt 45 de farmacii iar în mediul rural 26. În oraşele din judeţ nu se mai pot deschide farmacii. Piaţa farmaceutică este suprasaturatã deoarece unele lanţuri de farmacii şi-au deschis foarte multe puncte în 2020. În concluzie, numărul farmaciilor deschise în mediul rural din Caraş-Severin este în creştere. Există totuşi un paradox, fie sunt localităţi care au prea multe farmacii, fie nu au nici măcar una. De exemplu în Bozovici, Teregova sunt câte 3 farmacii.

Pentru ca o farmacie să funcţioneze, trebuie să aibă măcar un farmacist.

De același autor

Related Articles