[AUDIO] O nouă colectă mobilă de sânge la Oţelu-Roşu. De Paşti Centrul de Transfuzii Reşiţa va fi închis

Centrul de Transfuzii Sanguine Reşiţa continuă să efectueze colecte mobile în Caraş-Severin pentru îmbunătăţirea stocului de sânge. Miercuri, 20 aprilie, echipa medicală va organiza o acţiune de donare de sânge între orele 8.30-13.00 la punctul de recoltare din cadrul Spitalului Orăşenesc Oţelu-Roşu. Medicul coordonator, Rodica Neaga îndeamnă oamenii să se mobilizeze, deoarece de Paşti unitatea de transfuzii din Reşiţa va fi închisă pentru 2 zile, mai exact vineri 22 aprilie şi luni 25 aprilie.

Persoanele care donează sânge vor primi 7 tichete de masă în valoare de 67 de lei şi o zi liberă plătită de la serviciu. Oamenii sănătoşi pot face o faptă bună; un singur donator poate salva 3 vieţi.

Donarea regulată produce împrospătarea sângelui, întăreşte sistemul imunitar şi diminuează riscul de boli cardiovasculare. La ora actuală Centrul de Transfuzii din Reşiţa are nevoie de sânge din toate grupele.

Locuitorii din zona oraşului Oţelu-Roşu, dar şi aparţinătorii bolnavilor, sunt aşteptaţi mâine la Spitalul Orăşenesc să doneze sânge pentru bolnavii din spitalele din Caraş-Severin.

CE TREBUIE SĂ CUNOASCĂ PERSOANELE CARE POT FI DONATORI DE SÂNGE:

-Vârsta cuprinsă între 18-60 ani;
-Greutate corporala minima 50 kg;
-Tensiunea arteriala : maximă nu depăşeşte 180 mmHg, iar minima 100 mmHg;
-Valoarea hemoglibinei nu este mai joasă de 125g/l pentru femei şi nu mai puţin de 135 pentru bărbaţi;
-Nu prezintă afecţiuni de genul: boli de piele, sechele pulmonare, operaţie de ulcer, tendinţa de sângerare anormală.
-Intervalul de timp între doua donări de sânge nu poate fi mai mic de 60 zile .

De același autor

Related Articles