[AUDIO] O femeie a ajuns la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa după ce a fost muşcată de un şarpe veninos, posibil viperă

O femeie cu vârsta de 41 de ani a ajuns de urgenţă la Spitalul Orăşenesc din Oraviţa după ce a fost muşcată de un şarpe veninos, posibil viperă! Aceasta a fost stabilizată şi transportată cu elicopterul SMURD la Spitalul Judeţean din Reşiţa pentru investigaţii mai amănunţite. Despre starea pacientei medicul Valentin Epure, purtătorul de cuvânt al unităţii medicale din Oraviţa:

Vă reamintim că la ora actuală, judeţul Caraş-Severin are 7 doze de vaccin antiviperin însă 4 dintre acestea expiră în luna iulie. Spitalele antiviperin nu vor rămâne cu stocul descoperit ci vor achiziţiona doze noi de vaccin, astfel că sănătatea cărăşenilor în cazul în care sunt muşcaţi de o viperă nu va fi pusă în pericol transmite Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică.

În cazul unei muşcături, serul antiviperin poate fi administrat după 6-8 ore şi chiar dacă nu există în stoc, acestă se aduce în regim de urgenţă. Atenţie, serul antiviperin se administrează numai sub supraveghere medicală, nu achizitionaţi şi nu vă administraţi serul singuri deoarece acesta trebuie păstrat în condiţii stricte de temperatură iar unele persoane pot dezvolta reacţii alergice.

În cazul unei muscături, trebuie să ţineţi cont de următoarele lucruri:
• Sunaţi la 112 şi anunţaţi imediat incidentul. În cazul în care nu aveţi semnal, trebuie să vă deplasaţi calm până într-o zonă cu semnal GSM (serviciul de urgenţă poate fi apelat din orice retea mobila);
• Staţi în poziţie orizontală pâna la sosirea ajutoarelor;
• Curăţaţi locul muşcăturii cu apă;
• Nu faceţi incizii ca să se scurgă sângele;
• Nu aplicaţi obiecte reci sau gheaţă;
• Nu consumaţi alcool.

De același autor

Related Articles