[AUDIO] Sărbători binecuvântate și pentru persoanele fără adăpost

337

În Centrul Rezidenţial de Asistenţă şi Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeş, unicul din vestul țării care oferă găzduire pe o perioadă lungă de timp, se află la această oră peste 40 de persoane, în creștere față de luna precedentă, dar în scădere față de perioada similară a anului 2020.  

În această lună beneficiarii noștri provin doar din județul Caraș-Severin și își petrec sărbătorile într-un mod plăcut”, spune directorul Centrului, Ștefan Cocoroiu:

 ”În comparație cu luna trecută când am avut 30,  acum avem 40 de beneficiari. Starea beneficiarilor este bună, au avut parte de un Crăciun plăcut petrecut în Centru. Acum găzduim 40 de ”suflete” aici, iar bucuria noastră cea mare este când sunt puțini, atunci înseamnă că sunt mulți care nu mai au nevoie de ajutorul nostru. Anul trecut pe vremea aceasta funcționam la capacitate maximă cu toate cele 80 de locuri ocupate. Anul trecut,din cauza frigului, am avut și un record de 109 persoane găzduite. Suntem pregătiți să funcționăm la toată capacitatea. Acum, în Centru, se află doar persoane din județul Caraș-Severin.”   

   

Capacitatea de găzduire a centrului este de 80 de locuri cu rezidență temporară. Anul trecut pe vremea aceasta Centrul Rezidențial de Asistență și Reintegrare Socială pentru Persoane fără Adăpost Caransebeș funcționa la capacitate maximă.