[AUDIO] Noul proiect de lege a Educaţiei dezbătut şi la Reşiţa. Ce părere au directorii şcolilor din Caraş-Severin?

Peste 100 de directori de şcoli din Caraş-Severin au participat astăzi la o nouă dezbatere ce a avut ca temă: principalele modificări aduse legii Educaţiei.

Noua lege a Educatiei vine cu o serie de schimbări importante. Va fi un act legislativ organic ce va fi aprobat într-o formă finală după mai multe dezbateri, peste 60 organizate în această perioada la nivel naţional, sustine inspectorul şcolar general, Carina Pristavu cea care a prezentat cu lux de amănunte toate modificările aduse acestui act legislativ.  

Un nou  examen de admitere la liceu, un alt tip de Bacalaureat, salarii mai mari cu 43% pentru profesorii debutanți si direcții județene în loc de inspectorate, acestea sunt doar câteva dintre principalele modificări.

La dezbatere au fost prezenţi si directorii Adrian Doxan de la Colegiul Naţional Traian Lalescu, Veturia Boriuc de la Şcoala Gimnazială Ocna de Fier dar si Ileana Pomoja de la Şcoala Generală cu nr. 7 din Resita. Ce parere au cei trei directori de noua lege a Educaţiei aflam chiar de la ei:

În plus, Ministerul Educației va avea şi o Autoritate Națională pentru Inspecție Școlară și Asigurarea Calității, în cadrul căreia va funcționa o Comisie Națională de Inspecție Școlară, care va avea ca obiectiv respectarea acestor reguli ce țin de deontologia profesională.

Potrivit proiectului Legii învățământului preuniversitar, activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă se regăsește pe lista abaterilor disciplinare și se sancționează.

După aceste dezbateri, toate propunerile vor fi integrate în proiectul ce va merge în Parlament. Potrivit calendarului Ministerului Educaţiei acest lucru ar trebui să se întâmple la 1 septembrie.

De același autor

Related Articles