[AUDIO] Noi tranşe de tichete pentru cărăşenii cu schema completă de vaccinare

UPDATE ora 12.00:

Aglomeraţie în centrele de vaccinare anti COVID din municipiul Reşiţa. Oamenii stau de la primele ore ale dimineţii la coadă dar nu pentru a se imuniza ci pentru a intra în posesia tichetelor de masă în valoare de 100 de lei. Au fost şi câteva incidente pentru că au fost persoane care nu au avut răbdare, nu au înţeles regulile schemei complete de vaccinare şi nu au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de aceste bonuri, ne-a declarat medicul Madalina Coptil, coordonatorul centrului nr. 2 de la Liceul de Artă Sabin Păuţa:

Caraşenii care s-au vaccinat anti COVID în lunile noiembrie, decembrie şi ianuarie, cu schema completă, sunt așteptați să vină în centrele în care au fost imunizaţi ca să-şi ridice tichetele valorice de 100 de lei. Direcţia Judeţeană de Sănătate Publică a achiziţionat peste 151 de mii de tichete. Persoanele care se încadrează în condiţiile de primire trebuie să aibă asupra lor un act de identitate, dar şi adeverinţa de vaccinare, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al DSP, Daniel Botgros:

Acestea pot fi ridicate de la centrele de vaccinare de luni până vineri, între orele 8.00-16.00, de la cabinetul medicului de familie ori din ambulatoriul de specialitate, în funcţie de locul în care s-a efectuat imunizarea împotriva SARS-COV-2.

Voucherele se acordă sub forma a 5 tichete de masă în valoare de 20 de lei fiecare. Tichetele au fost o măsură gândită în timpul mandatului fostului ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, pentru a stimula campania de vaccinare. De vouchere beneficiază toți cei care s-au vaccinat cu schema completă – două doze Pfizer, Moderna sau Astra Zeneca sau o doză Johnson&Johnson, după data de 3 septembrie.

Conform legii, cei care fac acum doza 3-a de vaccin şi au făcut primele două doze, în urmă cu cel puțin 6 luni, înainte de apariția Ordonanței de Urgență, nu pot beneficia de aceste tichete.

Sursa foto:RRR

De același autor

Related Articles