[AUDIO] Ninsoarea de la munte atrage turiştii pe pârtiile din Banat

semenic schi zapada (2)

În munţii Banatului a căzut prima zăpadă. Stratul de omăt depus îmbie iubitorii sporturilor de iarnă şi a plimbărilor în aer liber la un sfârşit de săptămână relaxant în staţiunile montane din judeţul Caraş-Severin. Reporterul Radio Reşiţa, Hardy Cvoica, a urmărit subiectul şi consemnează:

Ninsorile din ultimele zile i-au convins pe bănăţeni să-şi părăsească locuinţele pentru două zile la munte. În staţiunea Muntele Mic, aceştia vor avea parte de un sfârşit de săptămână cu soare şi zăpadă numai bună de schi, spune Horia Cocie – reprezentantul serviciului Salvamont Caraş-Severin: “Pentru acest week-end, cabanierii s-au pregătit cu meniuri specifice de sezon, toate pensiunile sunt deschise, teleschiuri-le funcţionează, iar calea de acces spre platou este degajată, carosabilul fiind uscat şi drumul practicabil în condiţii de siguranţă. În ceea ce priveşte stratul de zăpadă, săptămâna trecută acesta măsura 40 de cm, a mai nins zilele trecute alte 10, aşa că pârtiile sunt numai bune pentru schi”, a mai subliniat pentru Radio Reşiţa Horia Cocie.

Turiştii care au ales să se relaxeze pe Muntele Semenic sau în staţiunile Văliug şi Crivaia se vor putea bucura de vreme frumoasă şi de plimbări în natură, am aflat de la Ioan Popa – întreprinzător privat din Caraş-Severin. “Pe Semenic sunt acum aproximativ 25 de cm de zăpadă, însă, încă nu pornim instalaţiile deocamdată. Pentru iubitorii de munte, zilele de sâmbătă şi duminică sunt un moment potrivit să guste natura Banatului de Munte. Drumurile sunt curăţate, au fost deschise şi câteva pensiuni, se poate servi prânzul sau o gustare. De-asemenea la poale de Semenic, în staţiunile Crivaia şi Văliug, toate pensiunile şi-au deschis porţile pentru turişti, însă gradul de ocupare este acum undeva sub 60%. În schimb pentru sărbătorile de iarnă toate locurile în spaţiile de cazare, în toate cele patru staţiuni montane au fost ocupate.”

Potrivit omului de afaceri Ioan Popa, la Văliug se aşteaptă să scadă temperaturile în termometre, pentru ca să poată fi pornite instalaţiile de zăpadă artificială, iar sărbătorile să fie întâmpinate în straie albe, aşa cum se cuvine la acest sfârşit de an.         

Reprezentanţii Serviciului Salvamont Caraş-Severin recomandă turiştilor, care vor alege să-şi petreacă zilele libere pe munţi, echiparea corespunzătoare pentru condiţii meteo neprevăzute şi multă prudenţă atât pe pârtii cât şi în trafic.

Cele mai citite

Related Articles