scorpionii galbeni600 de militari timişeni întorşi acasă, după şase luni de misiune în Afganistan, au fost felicitaţi astăzi, în Piaţa Operei din Timişoara, chiar de ministrul apărării, Mircea Duşa. Ministrul a declarat că le mulţumeşte militarilor români că şi-au îndeplinit cu succes misiunea şi că s-au întors cu bine acasă. „Militarii sunt vedetele de astăzi, ei şi-au pus viaţa în pericol pentru această misiune într-un loc deosebit de periculos. Le mulţumesc în mod deosebit pentru că acel ordin, care a fost verbal, dar a fost unul de luptă, de a se întoarce acasă cu efectivul complet, a fost îndeplinit. Apreciem eforturile pe care militarii români le fac în teatrele de operaţiuni, eforturile pe care Armata Română le face pentru a asigura securitatea mondială pe principiul colaborării”, a spus Mircea Duşa.

Ministrul Duşa a subliniat faptul că, în mesajele primite de la partenerii internaţionali din Afganistan, a fost apreciat modul exemplar în care militarii timişoreni şi-au îndeplinit misiunile din zona de responsabilitate.

Mircea Duşa:

La ceremonia de la Timişoara au participat şi reprezentanţi ai categoriilor de forţe ale Armatei, ai autorităţilor locale, familiile militarilor, cadre militare în rezervă şi retragere.