[AUDIO-FOTO] La invitaţia Primăriei Reşiţa, o delegaţie germană a vizitat oraşul pentru a sonda posibilitatea unor viitoare investiţii

[UPDATE] Cu sprijinul Camerei de Comerţ Româno-Germane AHK, un grup de 15 investitori din Landul Bavaria a fost prezent astăzi la Reşiţa. Delegatia a vizitat Parcul Industrial, unde firma EMZ Hanauer construieşte o unitate de producţie. Membrilor delegaţiei le-a fost prezentată activitatea companiei germane, apoi aceştia au avut o intrevedere la Centrul Universitar „Babes-Bolyai” şi la Primăria municipiului de pe Bârzava, după care s-au întors în Timişoara, a declarat pentru Radio Reşiţa, Oana Borza din partea Agenţiei de dezvoltare locală Reşiţa.

Astăzi avem la Reșița prezența unei delegații comerciale bavareze, care este o vizită organizată de Ministerul de Stat Bavarez pentru Economie, Dezvoltare Regională și Energie. În cadrul acestei delegații sunt peste 15 investitori din Bavaria, care în primul rând au venit să vadă șantierul investitorului nostru din Germania, EMZ România Hanauer. În același timp, ocazia cu care se desfășoară această delegație și care este prezentă aici la Reșița, faptul că a AHK România, Camera de Comerț Română-Germană sărbătorește 20 de ani de activitate alături de statul bavarez din Germania. Cu această ocazie noi ne bucurăm de această vizită, vom merge și la Universitate, vom avea o ședință și la primărie, după care ne vom îndrepta către Timișoara.

Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, a primit la Palatul administrativ vizita delegației formate din oameni de afaceri și reprezentanți ai Ministerului Economiei şi ai Camerei de Comerţ ai Landului Bavaria din Germania.

Vizita delegației bavareze, organizată în perioada 18 – 21 octombrie 2022, la inițiativa Camerei de Comerț și Industrie Româno-Germană AHK, are ca obiectiv stabilirea unor relații de parteneriat între participanții și actorii economici importanți din România, cât și întreprinderi românești și germane care operează la nivel local în domeniul tehnologiei ecologice soluții inteligente pentru producție, mediu și eficiență energetică, dar și stabilirea unor contacte politice importante.

Consiliul Judetean Caraș-Severin susține orice inițiativă de a investi în județul nostru. Faptul că vă aflați astăzi aici nu poate decât să mă bucure și cred că este un lucru bun pentru noi. Investițiile pe care doriți să le faceți sunt de folos pentru județul Caraș-Severin deoarece aduc beneficii pentru nivelul de trai al cetățenilor. Astfel, se vor crea noi locuri de muncă„, a declarat Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean Caraș-Severin.

***

Colaborarea stabilită de mai mulţi ani de Primăria Reşiţa cu Camera de Comerţ Germană este în beneficiul dezvoltării oraşului acesta devenind mai cunoscut potenţialilor investitori. După discuţiile avute recent, la Expo Real, cel mai important eveniment de profil, care adună la un loc investitori din întreaga Europă rezultatele sunt îmbucurătoare spune edilul oraşului Ioan Popa care aşteaptă, miercuri, o delegaţie interesată de posibilitatea unor investiţii la Reşiţa:

,,Urmează în data de 19 octombrie sa avem o delegaţie, tot prin intermediul AHK, Camera de Comerț Germană, la Reşiţa, de 15 persoane, din care undeva la 5 persoane sunt de obicei din administraţia publică germană şi restul sunt investitori. Colaborare cu aceasta entitate de fapt, pentru că nu este o firmă, cu AHK-ul ne aducem mari beneficii şi practic ne pune pe harta potenţială a celor care vor să investească în România,,

Reamintim, în urmă cu un an la acest târg, au fost iniţiaţi  primii paşi în colaborarea cu cei de la emz Hanauer, companie germană care a demarat în municipiu o investiție de 13 milioane de euro.

De același autor

Related Articles