locuri de munca tineriRomânia are nevoie de muncitori calificaţi care să acopere în viitorul apropiat necesarul de mână de lucru al intreprinderilordin ţară. Învăţământul tehnic pare să fie incurajat atât de mediul de afaceri din Caraş-Severin, cât şi de opinia publică.  De la toamnă vor fi înfiinţate noi clase de învăţământ tehnic profesional, iar acest gen de pregătire este important, consideră preşedintele Camerei de Comerţ, Industrie şi Agricultură Caraş-Severin, Petru Buzzi:

Interesul angajatorilor pentru meseriile cu profil tehnic a fost explicat chiar de ministrul Muncii, Mariana Câmpeanu, care a apreciat într-o declaraţie că tinerii ar trebui să se îndrepte către facultăţile tehnice, pentru că sunt foarte multe cerinţe pentru posturile de ingineri, de tehnicieni, de instalatori şi oferta este bună din partea angajatorilor, dar solicitările din partea tinerilor sunt destul de mici. Dar ce meserii ar trebui să se pregătească şi unde e nevoie mai mare de muncitori calificaţi, potrivit opiniei publice din Reşiţa?

Prin urmare, tinerii ar trebui să conştientizeze că sunt profesii care vor fi cerute din ce în ce mai mult pe piaţa muncii din România. Iar pregătirea viitorului lor profesional, fie el de nivel mediu sau superior, le aparţine!

(Laura Piperiu)