[AUDIO] Medicul de familie un profesionist care tratează și consiliază pacientul, indiferent de vremuri

Ziua Internaţională a medicului de familie, sărbătorită în fiecare an în data de 19 mai, a fost marcată în acest an în avans printr-o conferinţă online. Medici reprezentanţi din diverse zone ale ţării au dezbătut provocarile generate de pandemia Covid – 19 şi modalitatea în care efectele acesteia se reflectă în sănătatea mintală a pacienţilor.

Cu acest prilej şi preşedintele Asociaţiei Medicilor de Familie din Caraş-Severin, Loredana Schmelas ne vorbeşte despre această perioadă, deloc uşoară pentru medicii de familie dar care au reuşit să se mobilizeze exemplar în această perioadă grea. Loredana Schmelas îndeamnă cetăţenii din Caraş-Severin să participe la maratonul vaccinării care va avea loc în acest sfârşit de săptămână la Reşiţa.

Medicii de familie au fost în linia întâi și în ciuda pandemiei au reușit să ofere tuturor pacienților un act medical de calitate într-un sistem medical care ne supune zilnic la numeroase încercări dificile.

Medicul de familie îndeplinește un rol foarte important în sistemul național de sănătate, acordând asistentă primară tuturor persoanelor din comunitate. Tratează și consiliază pacientul, indiferent de starea de sănătate sau boală, este alături de acesta în identificarea afecțiunilor clinice. În plus, medicul de familie este cel care promovează un stil de viață sănătos și personalizat în funcție de nevoile fiecărui pacient.

Cum ne alegem medicul de familie?

Avem posibilitatea de a opta pentru un medic de familie cu cabinet individual sau pentru un medic de familie din cadrul unei clinici private, dar, indiferent de alegerea noastră, sunt două aspecte extrem de importante de care trebuie să ținem cont: încrederea și comunicarea.

De același autor

Related Articles