[AUDIO] Medicii de familie îndeamnă cărăşenii să poarte masca de protecţie şi să respecte măsurile de igienă, în continuare

Şi în cabinetele medicilor de familie se constată, la încheierea stării de alertă, o scădere a numărului de persoane infectate cu SARS Cov-2 însă, medicii susţin că pericolul nu a trecut în totalitate. “Există o scădere majoră, dacă facem o comparaţie între lunile februarie şi martie” – este de părere medicul de familie, Gheorghe Jenar.

În toate cabinetele medicilor de familie se înregistrează această scădere a cazurilor, dar acest număr mic de infectări poate fi dat şi de faptul că, oamenii se testează acasă, se pozitivează, dar nu-și mai anunţă medicul de familie. Din păcate, sunt si astfel de cazuri, atrage atentia medicul de familie, Daniel Popovici, cel care recomandă cărăşenilor să poarte, în continuare, masca de protecţie, cel puţin în spaţiile aglomerate.

Respectarea măsurilor de protecție rămâne extrem de importantă. Ce putem să facem pentru a ne proteja?

-ne vaccinăm împotriva COVID-19;

-purtăm masca de protecție în spațiile închise și în cele aglomerate;

-respectăm cu strictețe regulile de igienă;

-ne testăm la apariția primului simptom asociat COVID-19.

De menționat că încă avem: un număr foarte mare cazuri în fiecare zi, un număr foarte mare decese cauzate de COVID-19 şi peste 5.000 de români internați în spitale din cauza COVID-19.

Autorităţile recomandă în continuare persoanelor care au simptome de SARS COV- 2 să se testeze şi să se prezinte la medicul de familie sau la centrul de evaluare ca să nu-şi pună sănătatea în pericol.

Sursa foto: arhiva RRR

De același autor

Related Articles