[AUDIO] Masca sanitară devine din nou obligatorie şi în incinta Centrului de Transfuzii Sanguine Reşita

Masca sanitară devine din nou obligatorie şi în incinta Centrului de Transfuzii Sanguine Reşiţa. Cei care vin să doneze sânge la unitatea medicală din municipiu fără mască, vor primi una la intrare.

Donatorii se vor dezinfecta la intrare şi vor primi cipici de unică folosinţă. Oamenii sunt îndemnaţi să vină într-un număr cât mai mare pentru că sunt în siguranţă la centru, dă asigurări medicul şef, Rodica Neaga:

Bolnavii din spitale au mare nevoie de sânge din toate grupele, în special din cele cu Rh negativ.

Purtarea unei masti medicale este una dintre măsurile de prevenţie menite să limiteze transmiterea unor infecţii respiratorii, printre care şi infecţia determinată de noul coronavirus (COVID-19). Medicii atrag din nou atenţia că doar purtarea unei măşti nu este suficientă, astfel că este necesară şi adoptarea altor masuri, printre care de maxima importanţă sunt cele de respectare a normelor de igienă.

Atenţie! Dacă porţi o mască de faţă, asigură-te că se mulează bine pe nas şi pe gură. Arunc-o în mod corespunzător si pune alta de fiecare dată când cineva de lângă tine tuşeşte sau strănută”.

De același autor

Related Articles