[AUDIO] Mario este un supravieţuitor al cancerului şi vrea să devină medic ca să-i ajute şi pe alţii

Copiii care au avut cancer donează pentru alţi copii care continuă lupta cu această boală nemiloasă!

La căsuţa de sticlă din centrul municipiului Reşiţa a venit şi Mario, tânărul în vârstă de 14 ani, care acum este un supravieţuitor al cancerului.

A luptat cu această boală timp de aproape 4 ani dar nu a renunţat. Şi el a fost internat în cadrul secţiei hemato-oncologice a Spitalului Louis Ţurcanu din Timişoara şi le este recunoscător cadrelor medicale care au avut grijă de el. Deşi este doar un copil, Mario vorbeşte exact ca un om mare şi recunoşte că această experienţă l-a maturizat complet şi a decis ca în viitor să devină medic ca să-i ajute şi pe alţii.

Am venit să donez pentru copiii cu cancer. Și tu ai avut o astfel de experiență în trecut? Da, am avut. A fost foarte grea. Dar, cu ajutor am scăpat. Câți ani ai luptat cu această boală nemiloasă? 3-4 ani cam așa. Cum a fost acea experiență pentru tine? A fost foarte greu să văd copiii cum se jucau și eu stăteam în spital la tratament. A fost foarte greu. Da, am avut oameni dragi mie care mi-au fost alături. Ai fost internat la spitalul Țurcanu? Da, a fost bine. Doctorii au fost foarte de treabă. Chiar m-au ajutat și şi-au dat toată silinţa și m-am făcut bine. Mă bucur că am scăpat pentru că am descoperit o grămadă de lucruri și persoane minunate.

Te-a maturizat această experiență? Da, m-am maturizat complet. Ce vrei să faci în viitor? Vreau să devin doctor pentru că îmi place să ajut lumea și aș vrea să pot s-o ajut mai mult. Deci, practic, experiența prin care ai trecut te determină să alegi această profesie de a devenit doctor? Da, exact așa! Le transmit celor care ne ascultă un mesaj pentru că e foarte grea lupta cu cancerul și e important să le oferim o șansă, să le oferim sprijinul copiilor, mai ales. Nu vă pierdeți speranța pentru că va fi bine. Am încredere şi rog oamenii să vină să doneze la căsuţa de sticlă pentru alți copii care sunt internați acum la lui Țurcanu. Pentru că știți cum este? Gândiți-vă dacă ați fi fost în locul lor? Noi trebuie să avem grijă de ei!

Cele mai citite

Related Articles