[AUDIO] Mai puține accidente, dar mai mulți morți pe șoselele din Timiș

Până la sfârșitul lunii trecute, în județul Timiș, au fost înregistrate 58 de accidente rutiere, soldate cu decesul a 32 de persoane și rănirea gravă a altor 39. Numărul persoanelor care au murit a crescut cu 9 față de perioada similară a anului trecut. Au fost date peste 16 mii de amenzi pentru nerespectarea regimului legal de viteză, dar viteza nu mai este pe primul loc în ceea ce privește cauzele generatoare de accidente cu victime, ci indisciplina pietonală, după cum a declarat Aurora Voicilă, purtătorul de cuvânt al Poliției Timiș.

“Principalele cauze de producere a accidentelor rutiere grave au fost indisciplina pietonilor și alte preocupări de a distrage atenția, nerespectarea regimului legal de viteză și neacordarea priorității de trecere vehiculelor. În perioada menționată, au fost reținute 4.832 de permise de conducere, dintre care 1102 pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 482 pentru consumul de alcool, 275 pentru neacordare prioritate de trecere pietonilor și 149 pentru neacordare prioritate de trecere vehiculelor. De asemenea, au fost constatate 1.114 infracțiuni la regimul rutier, dintre care 287 reprezentând alcoolemie peste limita admisă, 445 de fapte de conducere cu permis de conducere necorespunzător categoriei vehiculului, retras, anulat ori suspendat, 158 de infracțiuni de conducere sub influența unor substanțe psihoactive”.

În acest an, polițiștii rutieri din Timiș au aplicat aproape 50 de mii de sancțiuni, au retras 3 mii de certificate de înmatriculare sau înregistrare, fiind retrase, totodată, și peste 400 de plăcuțe de înmatriculare și imobilizate 190 de vehicule.

De același autor

Related Articles