[AUDIO] Mai multe şcoli din Caraş-Severin nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Unde sunt probleme?

Inspectorii Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică efectuează controale în şcolile din mediul rural din Caraş-Severin şi verifică în special condiţiile igienico-sanitare. Lipsa apei curente dar şi pereţii deterioraţi cu infiltraţii sunt doar câteva dintre problemele identificate. Şcolile şi grădiniţele din Berlişte, Milcoveni, Vrăniuţ, Secăşeni şi Cârnecea nu au primit autorizaţie sanitară de funcţionare.

Unităţile de învăţământ vor intra în posesia acestui document doar în momentul în care vor fi rezolvate toate problemele identificate. Până atunci elevii vor fi mutaţi în alte locaţii conforme pentru desfăşurarea activităţii şcolare.

Mai multe şcoli şi grădiniţe din mediul rural din Caraş-Severin nu au autorizaţie sanitară de funcţionare. Probleme sunt la Berlişte, unde elevii au nevoie de o altă locaţie pentru a putea participa la orele de curs. Spaţiul a fost identificat şi elevii urmează să fie mutaţi. Şi unităţile de învăţământ din Secăşeni şi Cârnecea au condiţii improprii de funcţionare.

Până la rezolvarea problemelor pentru cele două unităţi vor fi închiriate containere prevăzute cu toate cele necesare pentru continuarea orelor de curs în condiţii bune, ne-a declarat purtătorul de cuvânt al Direcţiei Judeţene de Sănătate Publică, Daniel Botgros:

Cele mai citite

Related Articles