[AUDIO] Lions Onix Reşiţa sprijină femeile din mediul rural pentru prevenirea cancerului la sân

La Stationarul II din Resita se derulează în această perioadă programul naţional de prevenţie, diagnostic şi tratament al cancerului de sân. Din această săptămână şi clubul Lions Onix Reşiţa s-a alăturaţ acestei acţiuni, astfel că femeile cu vârsta între 50 şi 69 de ani din localitatea Dognecea care doresc o mamografie gratuită vor beneficia de transport pentru investigatii cu sprijinul primăriei din această localitate.

Şi ajutorul dat de doamnele din Lions Onix Reşiţa nu se opreşte aici. Şi alte femei din mediul rural care îşi doresc să-şi verifice sănătate vor beneficia gratuit de transport. Cu detalii medicul Felicia Quint:

Femeile care doresc să beneficieze de o mamografie gratuită se pot prezenta în fiecare zi de joi între orele 14.00 si 17.00 la Staţionarul II din Reşiţa.

Prin această campanie se doreşte prevenirea cancerului la sân dar şi identificarea femeilor suspecte de această maladie. Cancerul la sân depistat în faze incipiente poate fi tratat.

Investigatiile necesare pentru depistare cancerului de sân se pot face gratuit în urma unei programări la numerele de telefon 0745620965/ 0748884476/ 0748296606/ 0748884475.

Din toate tipurile de cancer existente, cancerul de sân este doilea tip de cancer cel mai frecvent diagnosticat la nivel mondial, după cancerul de plămân. În ceea ce priveşte femeile, cancerul de sân este cel mai frecvent tip de cancer, rata de mortalitate situându-l pe locul doi după cancerul pulmonar.

Global, în ultimii 20 de ani, rata de incidenţă a cancerului de sân a cunoscut o scădere. Această scădere a mortalităţii se datorează imbunătăţirii screening-ului cancerului de sân şi îmbunătăţirilor terapiei adjuvante.

De același autor

Related Articles