[AUDIO] Laptele și cornul întârzie și în Caraș-Severin

Elevii cărășeni au început noul an școlar fără programul “Lapte, corn şi măr”, iar autoritățile județene nu pot spune cu exactitate când vor putea ajunge produsele în unitățile de învățământ.

De vină sunt și schimbările legislative, asta după ce metodologia de aplicare a fost modificată și publicată în Monitorul Oficial abia în 10 august, cu doar câteva săptămâni înainte de începerea școlii, spune președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca.

“Consiliul Județean a făcut demersurile necesare în vederea încheierii actelor adiționale la acordurile-cadru existente. În acest moment, Consiliul Județean așteaptă de la Inspectoratul Școlar Județean Caraș-Severin numărul exact de elevi înscriși în învățământul preșcolar, primar și gimnazial, pentru a putea încheia contractele subsecvente pentru acest an școlar”.

Introdus în 2002, Cornul și laptele este adresat preşcolarilor și elevilor de clasele primare și gimnaziu, care primeau de două ori pe săptămână mere și biscuiți, și de trei ori pe săptămână lapte şi corn.

Conform informațiilor primite de la ISJ, numărul beneficiarilor din Caraș-Severin este de aproximativ 21500 de copii.

De același autor

Related Articles