[AUDIO-FOTO] Lansare de carte în cadrul celei de a XXV-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna

Poiana Lulupui este, până duminică, casa celei de a 25-a ediţii a Festivalului de Jazz de la Gărâna. Anul acesta, pe lângă concertele memorabile oferite de către artişti de seamă ai genului muzical, cei prezenţi la festival mai au parte şi de alte surprize.

Ieri, în cadrul Festivalului de Jazz de la Gărâna a avut loc lansarea de carte a scriitorului Călin Pacatiuş. Intitulată “Gărâna Jazz 25 – interviuri”, cartea aduce laolaltă 50 de interviuri cu mari personalităţi ai muzicii jazz.

Omul care a făcut posibilă lansarea acestei cărţi este Mirela Iacob, cea care a transcris cele 50 de interviuri regasite în filele cărţii. Cum cum a declarat şi pentru postul nostru de radio, au fost foarte multe ore de muncă, dar îmbracate mereu în sentimentul de curiozitate.

Lansarea cărţii “Gărâna Jazz 25 – interviuri” a fost visul directorului Festivalului de Jazz de la Gărâna, Marius Giura, un vis devenit realitatea odată cu ediţia aniversară cu numărul 25 a festivalului.

În primle trei zile ale Festivalului de Jazz de la Gărâna, pe scena din Poiana Lupului au urcat nume consacrate ale genului muzical precum Mircea Tiberian Trio, Paul Lay Trio, Trygve Seim – Helsinki Songs, Avishai Cohen Trio, Vasko Atanasovski Quartet, Dhafer Youssef – Sounds of Mirrors, Antonio Farao Electric Trio, Miłosz Bazarnik Trio, Francesco Bearzatti Tinissima Quartet, Eivind Aarset Band şi Nils Petter Molvaer Band.

În seara zilei de sâmbătă, pe aceiaşi scenă sunt aşteptaţi Sorin Zlat Quartet, David Helbock / Arne Jansen / Sebastian StudnitzkyOmer Klein – Solo şi Petre Ionutescu & Daniel Dorobanţu.

Cea de-a 25-a ediţie a Festivalului de Jazz de la Gărâna se va încheia duminică, 11 iulie, iar în Poiana Lupului se promite a fi o seara incendiară. Seria concertelor va începe cu Luiza Zan & Barabás LőrincVandercris, urmaţi de Lars Danielsson Liberetto – Cloudland, iar seara se va încheia cu un concert oferit de Bill Laurance Trio.

De același autor

Related Articles