[AUDIO] Lacul de acumulare de la Gura Golumbului, în circuitul turistic al Cheilor Minişului din această vară

A fost amenajat un ponton şi au fost aduse hidrobiciclete. Recent, un investitor din comuna Eftimie Murgu a concesionat luciul de apă şi câţiva metri pătraţi pentru amenajarea unui nou punct de atracție pentru turiștii care vizitează Anina și obiectivele din Cheile Minişului şi Valea Almăjului.

Conform primarului comunei Bozovici, Adrian Sergiu Stoicu, investitorul a obţinut avizele de la Apele Române şi Hidroelectrica, a amenajat un ponton şi a adus câteva hidrobiciclete„. Primarul comunei Bozovici, a mai subliniat că, „orice investiţie în promovarea turismului în zonă este bine venită„.

Primarul comunei cărăşene Bozovici, Adian Sergiu Stoicu pentru Radio Reşiţa:

Adrian Sergiu Stoicu

Primarul Adrian Sergiu Stoicu, a mai subliniat că Lacul Gura Golumbului, cunoscut şi sub numele de Lacul Miniş se află la doar câţiva kilometri de Cascada Bigăr pe DN57B, pe drumul dinspre Anina spre Bozovici, în judeţul Caraş-Severin, la limita celor două unităţi administrativ teritoriale.

Gura Golumbului este un lac de acumulare, primul de altfel construit pentru termocentrala de la Crivina, realizat pe Valea Minişului, pe râul Miniş. Are o lungime de 750 metri, iar aici îşi dau întâlnire numeroşi pescari care-şi încearcă norocul la undiţă.

Cheile Minișului sunt formate din trei sectoare sălbatice: Cheile Minișului, Cheile Poneascăi și Cheile Bigărului și fac parte din Parcul Național Cheile Nerei – Beușnița, dar nu sunt incluse în cunoscuta rezervație naturală.

Sursa foto: facebook Centru Cnipt Turism Anina

Campania ”Muzică pentru viață!”

Împreună putem salva vieți!

De același autor

Related Articles