[AUDIO] La Reşiţa s-a dublat numărul cererilor de ajutor pentru încălzirea locuinţelor

În prag de sezon rece şi din cauza scumpirilor excesive, numărul cererilor pentru ajutorul de încălzire a locuinţelor, depuse în municipiul Reşiţa, s-a dublat faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Conform reglementărilor, în sezonul rece cuprins între 1 noiembrie 2022 şi 31 martie 2023 ajutoarele de încălzire pot fi obţinute de familii sau persoane singure, iar sprijinul se acordă proporţional prin compensare procentuală, de la 10 până la 100 la sută din valoarea facturii, în funcţie de veniturile medii nete lunare pe membru de familie, a declarat pentru Radio Reşiţa viceprimarul Adrian Dacica:

S-au înmulțit cererile de ajutor pentru încălzirea locuinței. Avem aproximativ 715 cereri. Acestea se pot depune în fiecare zi la sediul Direcției de Asistență Socială, în Muncitoresc, Piața Republicii, numărul 44. Cererile se pot depune până în luna martie-aprilie 2023 probabil sunt și cetățeni care nu știu că pot să își depună solicitările și declarațiile pe propria răspundere. Pot să vină pentru informații și noi vom prelua cererile dumnealor și vom vedea dacă au posibilitatea de a primi un ajutor pentru încălzire în funcţie de venitul mediu lunar de 1.380 de lei în cazul unei persoane singure și până la 2.053 de lei în cazul unei familii. Până în prezent cele mai multe solicitări depuse sunt la gaze naturale aproximativ 70 de cereri. La încălzirea cu lemne sunt în jur de 75 – 80 de cereri, iar la ajutorul de încălzire cu energie electrică în jur de 30 de solicitări. Până acuma solicitările s-au dublat.

Cererile depuse până la data de 20 noiembrie sunt pentru luna solicitării, iar ajutorul solicitat după această dată va fi pentru decembrie şi lunile următoare până în martie 2023.

De același autor

Related Articles