[AUDIO] La Reşiţa, ninsoarea NU cauzează probleme traficului rutier

Ninsoarea căzută în ultimile 24 de ore nu afectează traficul rutier şi circulaţia pietonilor de pe raza municipiului Reşiţa. Serviciul de întreţinere şi reparaţii al patrimoniului local este pregătit pentru intervenţii şi ţine sub observaţie starea drumurilor din oraş.

Chiar dacă a nins peste noapte, zăpada căzută nu afectează aproape deloc circulaţia rutieră pe raza municipiului de pe Bârzava, dar Serviciul de întreţinere şi reparaţii al patrimoniului local a intrat în dispozitivul de iarnă şi acţionează corespunzător dacă va fi cazul, a declarat pentru Radio Reşiţa Daniel Călin – directorul acestuia:

Au început ninsorile, nu trebuie să ne facem probleme. Direcția de întreținere este pregătită cu material antiderapant, atât sare cât și clorură de calciu pentru intervenții. Azi noapte s-a realizat prima intervenție. Către dimineață undeva la ora 5 a fost împrăștiat pe poduri sare pentru că în urma prognozei era posibilă apariția poleiului. Am tratat drumul eficient, sunt în patrulare și nu sunt probleme niciunde. Pot apărea ceva probleme în zona Cuptoare, la intrarea în oraș la fel, mare atenție la intrarea în oraș dinspre Oravița, pe strada 24 Ianuarie și acolo pot apărea mai ales în perioada serii și a dimineții devreme, poleiul. Noi menținem sub observație toate aceste zone și când este cazul împrăștiem material antiderapant.

Daniel Călin a mai subliniat că, la nivelul serviciului pe care îl conduce a fost instituită permanenţa, participanţii la trafic şi nici cetăţenii nu trebuie să îşi facă griji în privinţa circulaţiei pe arterele şi pe străzile oraşului:

24 din 24 de ore cineva este în oraș în patrulare ori în intervenție. Avem pregătite 8 utilaje, toate fiind echipate cu sărărițe și sistem de clorurare automat. Nu ne așteptăm în perioada următoare la zăpezi care să pună în pericol traficul.

Amintim că,  deşi primăria a predat amplasamentele şi implicit unele sectoare de drum din oraş constructorului tramvaiului, dezăpezirea, dacă va fi cazul, tot de către angajaţii Serviciului de întreţinere şi reparaţii al patrimoniului local va fi efectuată.

De același autor

Related Articles